Jomiss   |  e-ISSN: 2980-2628

Makale Değerlendirme Süreci

Makale Değerlendirme Süreci

1. Dergimize gönderilen makaleler Şikago atıf sistemi ile hazırlanıp gönderilmelidir. Yazar, çalışmasının kabul edilmesi hâlinde dergi yazım kuralları ve makale şablonuna göre düzenleyip göndermekle yükümlüdür.

2. Çalışmaya editör tarafından alan editörleri atanır. Alan editörü çalışmanın hakem sürecinin başlatılmasına veya yazara iadesine karar verir.

3. Alan editörünün hakem sürecinin başlatılmasına karar verdiği çalışmaya kendi alanında uzman ve farklı üniversitelerde görev alan en az 2 hakem atanarak değerlendirme süreci başlatılır. Hakemlerden farklı karar gelmesi ya da editör kurulunun gerekli görmesi halinde hakem sayısı artabilir.

4. Hakemlere makalenin değerlendirilmesi için 15 gün süre verilir. Bu süre editör tarafından uzatılabilir. Sürecin aksaması ve uzaması durumunda yeni hakemler atanabilir.

5. Makalenin hakem değerlendirmesinin sonucunda editör yazardan hakem görüşlerinin doğrultusunda düzenleme talep edebilir. Ya da makaleyi red edebilir.

6.  Makalenin kabul alması durumunda makale son okuma aşamasına geçer. Makale Türkçe ve İngilizce dil editörlerine gönderilir. Bu süreç içinde gerekli olması durumunda yazardan düzenleme istenebilir. Son okuma işleminin bitmesi ile birlikte makalenin yayımlanması aşamasına geçilir.


198 defa okundu.