Jomiss   |  e-ISSN: 2980-2628

Yazım Kuralları

 

 

YAZIM KURALLARI

1. Göç ve İskan Araştırmaları Dergisi, makalelerin Türkçe ve İngilizce özetlerini yayınlamaktadır. Dolayısıyla, makalelerde 200 kelimeyi geçmeyecek şekilde Özet ve Abstract olması gerekmektedir.

2. Makalelerin indekslenebilmesi açısından, özetlerin altına 3 - 5 kelimelik Anahtar Kelimeler, Türkçe ve İngilizce olarak eklenmelidir.

3. Makale içerisinde, yazarla ilgili herhangi bir isim veya kurum bilgisi yer almamalıdır. Dergimiz “Kör Hakem Sistemi" kullanacağı için bu hususa dikkat edilmesi gerekmektedir.

4. Dergiye makale yüklemek için kayıt olmanız gerekmektedir. Kaydınızı gerçekleştirdikten sonra sistem üzerinden “Makale Gönder” başlığı altından makalenizi sisteme yükleyebilirsiniz. Makalenin hakem ve yayın aşamaları ile ilgili süreci Kullanıcı Panelinizden takip edebilirsiniz.

5. Dergiye gönderilen makalelerin daha önceden yayınlanmamış olması veya aynı anda başka bir derginin değerlendirme sürecinde olmaması gerekmektedir. Sempozyum bildirileri ise bu hususun bildirilmesi şartıyla dergimizde yayınlanabilir.

6. Göç ve İskan Araştırmaları Dergisi bilimsel etik dışı kullanımların önüne geçmek için yazarlardan benzerlik raporu istemektedir. Bilimsel etik kuralları gereğince, başka bir yayınla % 20'in üzerinde bir oranda benzerlik görülmesi durumunda, makaleler hakeme gönderilmeksizin yazarına iade edilecektir. Yazarların makalelerini kendi alacakları intihal raporlarıyla beraber göndermeleri gerekmektedir.

7. Makalenin sonuna en az 600, en çok 1200 kelimelik genişletilmiş İngilizce özet eklenmelidir.

8. Yazarlar, makalelerini aşağıdaki sayfa düzenine uygun bir şekilde hazırlamalıdır:

- Kağıt Boyutu: A4 Dikey

- Kenar Boşlukları: Üst (2,5 cm), Alt (2,5 cm), Sol (2,5), Sağ (2,5)

- Paragraf Başı: 1,25 cm

- Blok Alıntı: İki yandan 0,5 cm.

- Yazı Tipi: Time News Roman

- Satır Aralığı: Tek

- Yazı Boyutu: 11 Punto (Dipnot ve Blok Alıntı: 9 Punto)

- Paragraf Aralığı: Alt ve Üst 6 nk

DİPNOT VE KAYNAK GÖSTERİMİ

Dipnotlar, sayfa altında yer alacaktır. Dipnotta yer alacak kaynaklar, ilk geçtikleri yerde aşağıda verilen örneklerdeki gibi olacaktır. Kitap ve dergi isimleri italik olarak yazılmalıdır.

Kitaplar:

- Alpaslan Demir, Osmanlı’da Göç ve Göçmenler, Kitabevi Yayınevi, İstanbul 2021, s. 40.

Makaleler:

- Alpaslan Demir, “15-16. Yüzyıl Göç Çalışmalarında Yöntem ve Terkedilmiş Köyler Meselesi: Menemen Kazası Örneği”, Genel Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi, C. 2, S. 3, 2020, s. 137.

Tezler:

- Yasin Dönder, XVI.-XX. Yüzyıllarda Anadolu’da Kaybolan Yerleşmeler: Tokat Örneği, Basılmamış Doktora Tezi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tokat 2020, s. 121.

Aynı Kaynağa Yeniden Başvurma:

- Daha önce atıfta bulunulmuş kitap, tez ve makalelerde: yazar soyadı, yayının ilk birkaç kelimesi, sayfa numarası:

- Demir, Osmanlı’da Göç …, s. 32.

- Demir, “15-16. Yüzyıl Göç …”, s. 45.

KAYNAKÇA

Makalede kullanılan kaynaklar “Kaynakça” başlığı altında yer alacaktır. Kaynakçada yer alan eserler, 11 punto olarak aşağıdaki örneklerde olduğu gibi gösterilecektir.

Kitaplar:

- DEMİR, Alpaslan, Osmanlı’da Göç ve Göçmenler, Kitabevi Yayınevi, İstanbul 2021.

Makaleler:

- DEMİR, Alpaslan, “15-16. Yüzyıl Göç Çalışmalarında Yöntem ve Terkedilmiş Köyler Meselesi: Menemen Kazası Örneği”, Genel Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi, C. 2, S. 3, 2020, s. 137-142.


Tezler:

- DÖNDER, Yasin, XVI.-XX. Yüzyıllarda Anadolu’da Kaybolan Yerleşmeler: Tokat Örneği, Basılmamış Doktora Tezi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tokat 2020

 


498 defa okundu.